Нови авиолинии до екзотични локации пуска летище София

0

Нови дестинации от летище София, обявиха от ръководството на аеропорта. За първи път пътниците от столичното летище ще могат да летят до туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите започват на 29 януари 2022г. и ще се изпълняват от European Air Charter. Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.

Полетите с дестинация Канарски острови започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от авиокомпания Smartwings.

Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби. Wizz air е заявила, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари 2022г.

В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

Интерес към България и зимните ни курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще обявят директни полети до летище София.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си