20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Новите електробуси в Русе ще ползват бързозарядни станции

Новите електробуси от градския транспорт на Русе вече ще ползват бързозарядни станции. Те ще позволят зареждането на процент от батерията на високотехнологичните возила за минута, съобщиха от общинската управа в града.

Потреблението на електроенергия от един електробус е около 0,8 киловата на километър. Така при батерия с капацитет 172 киловатчаса и правилен мениджмънт на графика на автобуса, биха могли да осигурят двусменен режим на работа.

От дружеството „Общински транспорт Русе“ обясняват, че това е потреблението без включено охлаждане или отопление на електробуса, а то е значителен консуматор. Идеята е с бързите зарядни станции да се компенсира допълнителната консумация на климатиците.

От кметството припомнят, че със средства по оперативната програма „Околна среда“ вече са купени 20 електробуса, четири бързи и 20 бавни зарядни станции.

Related Articles

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ