32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Новите електробуси в Русе ще ползват бързозарядни станции

Новите електробуси от градския транспорт на Русе вече ще ползват бързозарядни станции. Те ще позволят зареждането на процент от батерията на високотехнологичните возила за минута, съобщиха от общинската управа в града.

Потреблението на електроенергия от един електробус е около 0,8 киловата на километър. Така при батерия с капацитет 172 киловатчаса и правилен мениджмънт на графика на автобуса, биха могли да осигурят двусменен режим на работа.

От дружеството „Общински транспорт Русе“ обясняват, че това е потреблението без включено охлаждане или отопление на електробуса, а то е значителен консуматор. Идеята е с бързите зарядни станции да се компенсира допълнителната консумация на климатиците.

От кметството припомнят, че със средства по оперативната програма „Околна среда“ вече са купени 20 електробуса, четири бързи и 20 бавни зарядни станции.

Related Articles

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ