13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Новите електробуси в Русе ще ползват бързозарядни станции

Новите електробуси от градския транспорт на Русе вече ще ползват бързозарядни станции. Те ще позволят зареждането на процент от батерията на високотехнологичните возила за минута, съобщиха от общинската управа в града.

Потреблението на електроенергия от един електробус е около 0,8 киловата на километър. Така при батерия с капацитет 172 киловатчаса и правилен мениджмънт на графика на автобуса, биха могли да осигурят двусменен режим на работа.

От дружеството „Общински транспорт Русе“ обясняват, че това е потреблението без включено охлаждане или отопление на електробуса, а то е значителен консуматор. Идеята е с бързите зарядни станции да се компенсира допълнителната консумация на климатиците.

От кметството припомнят, че със средства по оперативната програма „Околна среда“ вече са купени 20 електробуса, четири бързи и 20 бавни зарядни станции.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ