Нова платформа рекламира българските селища по цял свят

0
Над 120 души присъстваха на премиерата на българската платформа Selovoditel в София
Николай АНТОНОВ

По инициатива на евродепутата Андрей Новаков официално стартира първата българска социална мрежа за села и градове – Selovoditel. Повече от 120 души присъстваха на премиерата в София, съобщиха от пресофиса на Новаков.

Selovoditel е интернет платформа, която вместо профили на хора разпространява профили на български села и градове. Акцентът е поставен върху селата, тъй като отдалечените и селските райони са най-често засегнатите от процесите на обезлюдяване, обясни евродепутатът. Броят на обезлюдените населени места се увеличава непрекъснато, което, от своя страна, е проблем, засягащ цяла Европа. Българските села притежават изключително голям потенциал, който към момента остава неразкрит, отбеляза Новаков.

Интернет платформата има за цел да рекламира българските селища из цяла България, Европа и САЩ. Чрез изключително опростен графичен модел всеки профил на селище показва неговите най-силни страни и определящите фактори за бъдещи посетители, туристи и инвеститори.

Платформата е напълно безплатна и всеки може да създаде профил на избрано от него българско селище. Достъпна е на сайта www.selovoditel.andreynovakov.eu.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си