21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Нова модерна техника ще чисти улиците и парковете на Русе

Община Русе се сдоби с нова техника за ефективно почистване на града, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Камионът разполага с дюзи за миене, както и със система за дезинфекция, оросяване и разпръскване на вода. За по-добрата поддръжка на улиците, площадите, алеите, парковете и останалите обществени пространства в града може да бъде ползвана както вода, така и дезинфекцираща течност.

Новата придобивка за чистотата на Русе струва 160 хил. лв. Средствата са осигурени от Министерството на околната среда и водите, което даде възможност на общините да използват натрупаните към него отчисления и с тях да извършат дейности по подобряване на жизнената среда и борба със заразите.

Това е първият модерен автомобил от този тип, като се очаква да бъдат доставени още 8 нови и различни по вид транспортни средства. Благодарение на тях ще бъде увеличен капацитетът на Община Русе и общинските предприятия в грижа за гражданите.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ