19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Нова електрическа машина почиства алеите в София

„Продължаваме да обновяваме техниката, с която поддържаме столичните паркове и градини с по-модерна и екологична.“ Това каза зам.-кметът с ресор „Екология“ Десислава Билева, която се запозна с възможностите на новата почистваща машина на общинското предприятие. Тя е произведена в Италия, спестява емисии, работи до 8 часа с едно зареждане и не е шумна. Има и накрайник за почистване и дезинфекция на пейки.

„Това е поредната електрическа машина, която от ОП „Паркове и градини“ купуват, за да поддържат алеите в града. Общинското предприятие има още два електрически камиона, 2 електрически машини за метене и събиране на листа и прах, машини за транспорт на посадъчен материал и електрически велосипеди“ – припомни Десислава Билева.

С настъпването на пролетта по нареждане на кмета Фандъкова стартира и основното почистване на града, почистване на бордюрите на улици и булеварди, миене и почистване на алеите в парковете и градините.

От 1 април до 15 април ще премине и кампанията „Да почистим София“.

Продължават и дейностите по метене и миене на улици и булеварди в града.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ