36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Нова автоматична станция следи качеството на въздуха в Русе

Нова автоматична станция за измерване състоянието на въздуха монтираха в Русе. Тя ще работи по референтен метод на отчитане на данните и може да помага на контролните органи да установяват нарушители, уточниха от местната администрация. Станцията е осигурена със средства от бюджета на общината и e наета след публичен търг от Община Белене за срок от две години.

Решението на експертите от Изпълнителната агенция по околна среда е тя да е позиционирана в двора на помощно училище „Петър Берон“. Служители от ОП „Комунални дейности“ изградиха бетонната площадка за монтирането ѝ.

Станцията разполага с анализатор за измерване на фини прахови частици ФПЧ10 и ще следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди, както и бензен във въздуха.

В момента се разработва техническа спецификация за обявяване на обществена поръчка за дооборудване на станцията с анализатор за непрекъсано отчитане на още органични съединения.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ