24 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Нова автоматична станция следи качеството на въздуха в Русе

Нова автоматична станция за измерване състоянието на въздуха монтираха в Русе. Тя ще работи по референтен метод на отчитане на данните и може да помага на контролните органи да установяват нарушители, уточниха от местната администрация. Станцията е осигурена със средства от бюджета на общината и e наета след публичен търг от Община Белене за срок от две години.

Решението на експертите от Изпълнителната агенция по околна среда е тя да е позиционирана в двора на помощно училище „Петър Берон“. Служители от ОП „Комунални дейности“ изградиха бетонната площадка за монтирането ѝ.

Станцията разполага с анализатор за измерване на фини прахови частици ФПЧ10 и ще следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди, както и бензен във въздуха.

В момента се разработва техническа спецификация за обявяване на обществена поръчка за дооборудване на станцията с анализатор за непрекъсано отчитане на още органични съединения.

Related Articles

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ