16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Новата огледална зала в Дома на хумора и сатирата вече приема посетители

Новата огледална зала в Дома на хумора и сатирата в Габрово вече е отворена за посетители. Пространството е част от едно дългоочаквано преустройство на първия етаж на Музея, където е разположен и новият сувенирен магазин.

Кривите огледала са разположени в две от фоайетата на музея и са сред любимите атракции на гостите на Дома на хумора. Измислени са съвсем в духа на габровския хумор – да преобразяват човек без големи харчове.

Новата зала представя серия от арт инсталации, проектирани от младата габровска художничка Невена Екимова, участничка в две от изданията на Габровското биенале и автор на любимата на децата зала „Град Градина”, която беше открита в Музея през април 2019. А две от атракциите – яйцето „Габерже“ с кранче и Калейдоскопът за двама – са дело на друг участник в последното Габровско биенале – търновския художник Пламен Кондов. Двете стратегически намеси са важна инвестиция в развитието на Музея, която особено в момента, когато всички туристически обекти се изправят на крака в пост-ковид кризата, ще помогне за привличането на нови посетители и ще допринесе за избора на Габрово като туристическа дестинация в годината, в която Столицата на хумора отбелязва 160 години от обявяването си за град, споделят от музея.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ