3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Нискотарифна компания пуска нов самолет на летище Варна

Wizz Air включва трети самолет към базата си във Варна. Новата машина ще се присъедини към флотилията на 24 юли 2020 г.. Това ще даде възможност за стартиране на 8 нови маршрута от Варна до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер. Билетите за новите дестинации вече са в продажба, информират от фирмата превозвач.

Новодобавеният капацитет от 140 000 места годишно ще допринесе допълнително за развитието на българския авиационен пазар и за създаването на над 30 нови директни работни места, посочват от авиокомпанията.

Wizz Air стартира полети от морската столица на България през 2007 г. и оттогава е превозила почти 2 милиона пътници от и до Варна. Заедно с 8-те нови маршрута, лоу кост превозвачът ще предложи 650 000 места във варненската си мрежа през 2020 г. Ще се увеличи и заетостта в секторите на авиацията и туризма в България.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ