14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Немска компания строи завод за автомобилни детайли в Кюстендил

Немска компания за пластмасови детайли започна строеж на новия си производствен завод в Кюстендил, информират от администрацията на общината.

Това е първата фабрика на фирмата, ситуирана извън Германия. В нея ще се произвеждат автомобилни компоненти за световни марки.

Първоначално строежът на завода трябваше да стартира на 1 юли, но заради ситуацията с коронавируса се отложи с повече от 20 дни.

Новата производствена и складова сграда с двуетажно административно крило ще бъде изградена на парцел от над 17 хил. кв. м. На площ от 4300 кв. м ще се произвеждат технически пластмасови детайли и ще се монтира автостъклоизмиваща система за нуждите на различни автомобилни производители в Европа.

Очаква се сградата да бъде завършена през февруари 2021 г.

В бъдещото предприятие първоначално ще работят 30 души, като броят им ще се увеличава пропорционално на поръчките.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ