7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

На 3,6 и 12 септември: Спират тежките камиони по участъци от магистралите

Днес – 3 септември, последният работен ден преди трите почивни около Деня на Съединението, от 18.00 ч. до 21.00 ч. ще бъде  ограничено движението на камионите над 12 тона по АМ „Тракия“ в участъка от София до Пловдив (п.в. „Север“) в посока Пловдив, както и по АМ „Хемус“ от София до Боаза (кръговото кръстовище при 87-ми км) в посока Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Спира се и тежкотоварният трафик по първокласния път I-1 (Е-79) Благоевград – Кресна в двете посоки от връзката с автомагистрала „Струма“ при Благоевград до връзката с АМ „Струма“ при Кресна. Съвместната заповед е на Агенция „Пътна инфраструктура“, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и ограничаване на пътно-транспортни произшествия с участие на тежкотоварни превозни средства.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и на 6 септември и 12 септември от 16.00 ч. до 20.00 ч. Ще бъде ограничено преминаването на автомобилите над 12 т по АМ „Тракия“ в участъка от Пловдив до София в посока столицата и по АМ „Хемус“ от Боаза (кръговото кръстовище при 87-ми км) до София, както и по път I-1 Благоевград – Кресна в двете посоки. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост.

На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на тръбата за София на тунел „Ечемишка“. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна.

На АМ „Марица“ продължава ремонтът на дилатационни фуги на мостовото съоръжение над р. Йерусалимовска при 82-ри км на АМ „Марица“ в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. До 10 септември движението в участъка от 85-ти до 80-ти на АМ „Марица“ в района на гр. Любимец ще се осъществява двупосочно в платното за Хасково.

Related Articles

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ