20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

На 27 януари: Дискутират проекта за тунел под Шипка в Габрово

Дискусия за бъдещето на проекта за тунел под Шипка ще се състои на 27 януари в Габрово. В нея ще участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, предаде БНР.

Публичното говорене по темата за изграждането на тунел под Шипка започна в първите дни на новата година и беше провокирано от изявление на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов за ново проектиране. Последваха реакции и съмнението, че връщането в начална фаза на практика означава спиране на проекта. Хипотезата беше отхвърлена от министър Караджов, който беше поканен за дискусия по темата от местната власт.

Очаква се всички въпроси относно бъдещето на тунела да бъдат изяснени на предстоящото обсъждане. То ще се проведе в рамките на заседанието на местния Общински съвет. Заради ограничения свободен достъп, гражданите могат предварително да зададат своите въпроси онлайн и да проследят дискусията от разстояние.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ