24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

На 25 юни: Първи круизен кораб с туристи акостира на пристанището в Русе

Круизните кораби тръгнаха по Дунав и вече плават и до долното му течение. Първият за тази година кораб с туристи се очаква да акостира днес 25 юни на пристанището в Русе, информира „Монитор“.

Според направената заявка корабът „Нестрой“, плаващ под швейцарски флаг, тръгва от Виена за деветдневна екскурзия. Туристите са австрийци и в предварителната им програма е предвидена обиколка на Русе и посещение на Ивановските скални църкви. Корабът ще плава до Черно море, откъдето пасажерите ще бъдат извозени с автобуси до Букурещ и оттам ще се приберат със самолет.

Два дни след това – на 27 юни, русенското пристанище очаква друг круизен кораб – „Болеро“. Плавателният съд е тръгнал на 21 юни от Пасау, Германия, и ще „слезе“ до делтата на Дунав. С него пътуват германски туристи.

Преди пандемията от коронавирус круизните пътувания до делтата на реката започваха през април, а в някои години още в края на март. През 2020-а в Русе акостираха едва 20 кораба с 2013 пасажери, а в началото на 2021-а стана ясно, че до края на юни няма да има круизи до делтата, тъй като туроператори масово анулират презаверените си от миналата година курсове.

Активният сезон за круизните пътувания до делтата е през юли и август. Надеждите са да расте броят най-вече в туристите от европейските страни.

Related Articles

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...

Връщат блясъка на фасадата на Народния театър „Иван Вазов“

Издадено е разрешение и за художествено осветление на сградата Главният архитект на София Здравко Здравков е одобрил проектите за реновиране на фасадите на Народния театър...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ