7 C
Пловдив
събота, декември 2, 2023

На 19.11.! Първа копка на пробива под Централна гара

Един от най-мащабните инфраструктурни проекти за Пловдив стартира в петък, информират от администрацията. Това е пробивът под Централна гара, който се чака от години.

Първият етап на проекта включва строителство на гаровите коловози от 5-ти до 11-ти и конструкцията на транспортния пробив под тях. След това дейностите продължават в южна посока, през автогара „Родопи“ до стадион „Тодор Диев“. Първият етап ще продължи до края на август 2022 г. След това движението по тези коловози ще бъде възстановено, за да се направят останалите четири.

Вероятно в края на януари 2022 г. ще започне инженерната част в северната страна на съоръжението, след което ще стартира поетапното изграждане на цялото съоръжение до кино „Гео Милев“. Очаква се целият проект да бъде напълно завършен в края на 2023 г. Тогава автомобилите ще минават през тунела под централната гара на Пловдив. Инвестицията е малко над 89 милиона лева.

Related Articles

Скулпторът Н. Настев е победител в конкурса за изграждане на монумент на Кирил и Методий

Проектът на старозагорския скулптор Наско Настев е победител в конкурса за цялостно обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на светите братя Кирил и Методий....

Конференция: „Технологии и услуги за управление на водите в България“

На 5 декември (вторник) 2023 г. от 9:00 до 16:30 ч. в Гранд Хотел София, зала София, ул. Гурко 1, ще се проведе конференция...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ