14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

На 15 февруари: Община Пловдив получава пълния проект на стадион „Христо Ботев“ 

В средата на този месец проектантът арх. Георги Савов ще входира пълната преработена проектна документация за стадион „Христо Ботев“ в Община Пловдив. Савов потвърди пред кмета Здравко Димитров крайния срок, въпреки здравословните проблеми в екипа си, заедно с актуалните количествени сметки. Това стана ясно на провелата се регулярна среща, на която присъстваха Здравко Димитров, заместник-кметът Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов, управителят на фирмата изпълнител Илиян Филипов, архитект Савов и надзорникът Атанас Ангелов.

На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата по проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 млн. лв. с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион, с което да удовлетворим желанието на феновете“, коментира кметът Здравко Димитров. Той покани на следващата среща идния вторник представители на ПФК „Ботев 1912“ АД, които да се запознаят с напредъка на дейностите по проекта. 

Преградни огради около сектора за гости, високи най-малко 2,5 м, както и предвиждане на проект за видеонаблюдение, обхващащо всички седящи места и подстъпите към стадиона, бяха препоръките на началника на сектор „Специализирани полицейски сили“ гл. инспектор Красимир Антонов. Старши инспектор Йордан Ангелов – началник група ДПК към „ПБЗН“ поиска пожарни хидрантни кранове в близост до терена, за да бъдат ползвани в случай на нужда за зареждане на дежурните противопожарни автомобили.

Проектът за видеонаблюдение ще бъде входиран за съгласуване в полицията веднага след като бъде готов. Кметът Здравко Димитров и изпълнителят на дейностите по проекта Илиян Филипов разгледаха възможността за изработване на олекотена покривна конструкция от винил, с каквато е покрит стадионът на „Бешикташ“ в Истанбул. Такава конструкция няма да наруши условията на обществената поръчка, но може да ускори значително завършването на козирката.

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ