12 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

На 15 март: Уебинар – „Качеството на въздуха- финансиране, методи и добри практики“

Уебинар „Качеството на въздуха- финансиране, методи и добри практики“ ще се проведе на 15.03.2022 г. В рамките на френското председателство на Съвета на Европейския съюз и на неговите приоритети по отношение на околната среда, посолството на Франция в България и неговите служби (Регионална икономическа служба и Френски институт в България) организират две конференции/уебинари на тема „Качеството на въздуха.

  • Панел 1:“ Финансиране, методи и добри практики“ – 15 март онлайн. Този уебинар, ще бъде открит от Борислав Сандов, заместник министър председател и министър на околната среда и водите, и от европейския комисар за околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс. Той е организиран с подкрепата на финансови експерти от международните финансови институции и предприятия.

  • Панел 2:“Как градовете могат да се справят със замърсяването на въздуха?“- 7 април в хибриден формат. Този панел ще бъде открит от Николай Сиджимов, зам.-министър на околната среда и водите. Той е насочен към общините, НПО и гражданите. Конференцията ще се фокусира върху опита на местните органи и нуждите на градовете.

  • Първата кръгла маса ще представи скорошно проучване сред българските общини и ще засегне правни въпроси и аспекти, свързани с околната среда, както и рисковете за здравето.

  • Втората кръгла маса ще сравни конкретните обстоятелства и местните стратегии за борба със замърсяването на въздуха в България, във Франция и в други европейски страни, и ще припомни с какви инструменти разполагат лицата, компетентни да вземат решение. Симултанен превод на френски и български.

ЛИНК ЗА ЗАПИСВАНЕ:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMpcO-vqTsrHd2RQ9ti5FOIwMQCmKv0AxSD 

 

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ