32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

На 14 октомври: Обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на София

Екипът работил по „Програма за София — план за интегрирано развитие на Столична община в периода 2021-2027“ ще я представи за обществено обсъждане днес – 14 октомври. Документът включва 14 цели за развитието на Столична община и 105 квартала, села и местности, обобщени в 7 групи, които имат най-голяма нужда от намеса в следващите 7 години.

Базирайки се на изследвания и анализи, проведени в хода на подготовката, както и на вече приетата дългосрочна Визия за София с хоризонт 2050, Програмата формулира стратегията за развитие в следващите 7 години. Според нея Столична община цели да стане стане по-адаптивна и устойчиво развиваща се, приобщаваща и многообразна община, фокусирана върху икономиката на знанието, и предлагаща по-високо качество на живот в по-чиста среда.

Програма за София“ е създадена в периода май 2020 — септември 2021 от общинското предприятие „Софияплан“, което отговаря за стратегическото и пространствено планиране на Столична община, в колаборация с десетки външни експерти. Целта на документа е да насочва инвестиционната политика на общината в следващия програмен период на ЕС от 2021 до 2027.

Планирането и управлението на територията е комплексна и непрекъсната дейност за решаване на социални, екологични и и икономически предизвикателства в града“, обяснява директорът на “Софияплан” Любо Георгиев.

Чрез изготвяне и впоследствие прилагане на стратегии, планове и програми можем да постигнем по-добра координация на действията на община, бизнес, НПО сектор и граждани. Само така ще намерим начин да използваме по-ефективно наличните ресурси, за да постигаме общите цели. Затова и в създаването на Програмата работихме интензивно с много външни за общината структури и експерти и включихме в процеса хиляди граждани чрез проведените изследвания и срещи.”

 

Related Articles

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...

Община Русе започва съдебна битка срещу некачествените ремонти на комуналните дружества

Община Русе е предприела мерки за стартиране на поредица от съдебни дела за лошото състояние на инфраструктурата на много места в общината. Това обяви...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ