20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

На форум: Обсъждат мерки за справяне с пътния травматизъм

Форум на тема „Безопасност на движението по пътищата“ ще се проведе на 15 декември, четвъртък, от 13 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Събитието е организирано от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
В рамките на събитието ще бъде представен отчет за предприетите мерки за справяне с пътния травматизъм и ще бъдат обсъдени бъдещи действия в тази посока. Участие ще вземат политическото и професионално ръководство на Министерството на вътрешни работи. За участие са поканени още представители на различни министерства, ръководителите на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и представители на Главния прокурор на Република България, Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Висшия адвокатски съвет.
Покани бяха изпратени и до представители на всички парламентарни групи, както и на национални сдружения, асоциации, доброволчески организации и други неправителствени организации, които са ангажирани с въпросите за безопасността на движението по пътищата.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ