23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

На форум: Обсъждат мерки за справяне с пътния травматизъм

Форум на тема „Безопасност на движението по пътищата“ ще се проведе на 15 декември, четвъртък, от 13 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Събитието е организирано от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
В рамките на събитието ще бъде представен отчет за предприетите мерки за справяне с пътния травматизъм и ще бъдат обсъдени бъдещи действия в тази посока. Участие ще вземат политическото и професионално ръководство на Министерството на вътрешни работи. За участие са поканени още представители на различни министерства, ръководителите на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и представители на Главния прокурор на Република България, Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Висшия адвокатски съвет.
Покани бяха изпратени и до представители на всички парламентарни групи, както и на национални сдружения, асоциации, доброволчески организации и други неправителствени организации, които са ангажирани с въпросите за безопасността на движението по пътищата.

Related Articles

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване...

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ