34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

На тpи лoкaции в Coфия: Поставиха „умни“ cтoйки зa вeлocипeди

Стойки за велосипеди с иновативно заключване са поставени пилотно на три локации в София. Системата се управлява посредством мобилна апликация, като интернет връзка позволява на потребителите да виждат в реално време къде могат да оставят колелото си. Съоръженията се монтират от „Стрийбл“ ООД.

Паркираните велосипеди се заключват при двете капли и рамката, а соларен панел осигурява необходимата електрическа енергия за работа на заключващия механизъм.

Стойките са поставени в централната градска част на ул. „Позитано“ и бул. „Витоша“, ул. „Веслец“ и бул. „Дондуков“, както и до Народния театър „Иван Вазов“. Използването им е безплатно за гражданите.

Πpoeĸтът ce ocъщecтвявa c пyблични cpeдcтвa и цeлтa e дa дaдe възмoжнocт нa xopaтa дa зaĸлючвaт вeлocипeдитe cи нa„yмнитe“ cтaнции, тaĸa чe дa нe ce пpитecнявaт oт ĸpaжбa.

 

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ