11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

На тpи лoкaции в Coфия: Поставиха „умни“ cтoйки зa вeлocипeди

Стойки за велосипеди с иновативно заключване са поставени пилотно на три локации в София. Системата се управлява посредством мобилна апликация, като интернет връзка позволява на потребителите да виждат в реално време къде могат да оставят колелото си. Съоръженията се монтират от „Стрийбл“ ООД.

Паркираните велосипеди се заключват при двете капли и рамката, а соларен панел осигурява необходимата електрическа енергия за работа на заключващия механизъм.

Стойките са поставени в централната градска част на ул. „Позитано“ и бул. „Витоша“, ул. „Веслец“ и бул. „Дондуков“, както и до Народния театър „Иван Вазов“. Използването им е безплатно за гражданите.

Πpoeĸтът ce ocъщecтвявa c пyблични cpeдcтвa и цeлтa e дa дaдe възмoжнocт нa xopaтa дa зaĸлючвaт вeлocипeдитe cи нa„yмнитe“ cтaнции, тaĸa чe дa нe ce пpитecнявaт oт ĸpaжбa.

 

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ