24 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и механизми на ЕС за подкрепа. За постигането на тази цел, фондацията организира събитие, на което ще представи актуална информация за конкретните стъпки на България в енергийния преход към климатична неутралност. Участват ли българските домакинства в енергийния преход към климатична неутралност? Срещата ще се проведе на 22-ри май (сряда), от 10:30 до 13:30 ч. в Launchee Space на бул. “Мария Луиза” N2, ЦУМ.

В програмата са включени няколко панела:

ПАНЕЛ 1: Предложените промени в Закона за ограничаване изменението на климата – новата цел за климатична неутралност до 2050 г. и как ще я постигнем?

ПАНЕЛ 2: Резултатите от втората фаза на кандидатстване по Националната програма за Енергийна Ефективност на многофамилни жилищни сгради по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България (20% съфинансиране). А сега накъде?

ПАНЕЛ 3: Новият Наръчник за процедурите при изграждане или реконструкция на енергийни обекти и съоръжения за производство на енергия от възобновяеми източници – важните неща за домакинствата.

ПАНЕЛ 4: Политически инструменти за намаляване на енергийната бедност. Препятствията пред прилагането на Наредбата за критериите, условията и реда за определяне на статут на домакинства в положение на енергийна бедност и на статут на уязвими клиенти за снабдяване с електрическа енергия.

Related Articles

Летище София със сертификат за намаляване на въглеродните емисии

Летище София получи сертификат с Ниво 4 за намаляване на въглеродните емисии (Airport Carbon Accredited Level IV – Transformation), съобщиха от компанията концесионер. Такава...

Община Асеновград минава на екологичен транспорт

Община Асеновград сключи договор с фирмата изпълнител за доставка на електробуси. Финансирането е осигурено по процедура „Екологосъобразна мобилност“ на Националния план за възстановяване и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ