29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

На Никулден откриват нов Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла

На днешния Никулден от 11.00 часа с празничен водосвет ще бъде открит новият Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла.

Новоизградената и оборудвана двуетажна сграда ще предоставя условия за провеждане на обучения, срещи, информационни събития и други мероприятия, пряко свързани с морските спортове. Инвестицията е насочена също и към рибарите – за подобряване на условията за живот в рибарската общност, както и за популяризиране и съхранение на морското дело и рибарство, специфично за региона.

Проект „Изграждане на Морски клуб в рибарско селище Кария, община Шабла“ е осъществен по Стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, финансирана от Програма за морско дело и рибарство. Проектът е на обща стойност в размер на 310 772 лв. без ДДС.

Снимка: Община Шабла

 

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ