7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

На Никулден откриват нов Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла

На днешния Никулден от 11.00 часа с празничен водосвет ще бъде открит новият Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла.

Новоизградената и оборудвана двуетажна сграда ще предоставя условия за провеждане на обучения, срещи, информационни събития и други мероприятия, пряко свързани с морските спортове. Инвестицията е насочена също и към рибарите – за подобряване на условията за живот в рибарската общност, както и за популяризиране и съхранение на морското дело и рибарство, специфично за региона.

Проект „Изграждане на Морски клуб в рибарско селище Кария, община Шабла“ е осъществен по Стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, финансирана от Програма за морско дело и рибарство. Проектът е на обща стойност в размер на 310 772 лв. без ДДС.

Снимка: Община Шабла

 

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ