25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

На Никулден откриват нов Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла

На днешния Никулден от 11.00 часа с празничен водосвет ще бъде открит новият Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла.

Новоизградената и оборудвана двуетажна сграда ще предоставя условия за провеждане на обучения, срещи, информационни събития и други мероприятия, пряко свързани с морските спортове. Инвестицията е насочена също и към рибарите – за подобряване на условията за живот в рибарската общност, както и за популяризиране и съхранение на морското дело и рибарство, специфично за региона.

Проект „Изграждане на Морски клуб в рибарско селище Кария, община Шабла“ е осъществен по Стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, финансирана от Програма за морско дело и рибарство. Проектът е на обща стойност в размер на 310 772 лв. без ДДС.

Снимка: Община Шабла

 

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ