20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

На кръгла маса: Анализираха ефекти и дефекти на санирането на сгради в България

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура” (АВСК) инициира в София кръгла маса за качеството на санирането у нас. Форумът „Ефекти и дефекти на санирането на сгради в България“ събра мненията и позициите по темата на експерти и институции. Направен бе анализ на резултатите от първия етап от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Представиха се и предложения за втория етап от програмата, свързани с подобряване на процедурите, техническите параметри и контрола при възлагане и изпълнение на проектите.

Целта на форума е да инициира професионален дебат с експерти от сектора, представители на институциите, браншовите и неправителствените организации – за възможностите за подобряване на модела, изпълнението и мониторинга на втория етап на програмата за енергийно обновяване на многофамилните жилищни сгради в страната.

В кръглата маса взеха участие председателят на УС на АВСК арх. дипл. инж. Стоян Тодоров, както и членовете на Управителния съвет арх. Петкана Бакалова, арх. Петко Любенов и арх. Стефан Цонев.

Related Articles

Стартира международен конкурс за регенерация на индустриална зона в Румъния

Орденът на архитектите в Румъния (OAR), с подкрепата на Регионални камари Брашов, Ковасна, Харгита и Община Брашов, обявяват Международен конкурс за дизайн „RULMENTUL, BRAȘOV“....

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ