8 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

На кръгла маса: Анализираха ефекти и дефекти на санирането на сгради в България

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура” (АВСК) инициира в София кръгла маса за качеството на санирането у нас. Форумът „Ефекти и дефекти на санирането на сгради в България“ събра мненията и позициите по темата на експерти и институции. Направен бе анализ на резултатите от първия етап от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Представиха се и предложения за втория етап от програмата, свързани с подобряване на процедурите, техническите параметри и контрола при възлагане и изпълнение на проектите.

Целта на форума е да инициира професионален дебат с експерти от сектора, представители на институциите, браншовите и неправителствените организации – за възможностите за подобряване на модела, изпълнението и мониторинга на втория етап на програмата за енергийно обновяване на многофамилните жилищни сгради в страната.

В кръглата маса взеха участие председателят на УС на АВСК арх. дипл. инж. Стоян Тодоров, както и членовете на Управителния съвет арх. Петкана Бакалова, арх. Петко Любенов и арх. Стефан Цонев.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ