20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Национален икономически щаб ще бори последиците от коронавируса

Да се създаде Национален икономически щаб, който да започне да набелязва мерки срещу негативните последици за страната от разпространението на коронавируса – това предложи премиерът Бойко Борисов на депутатите в парламента.

Министър-председателят благодари на всички парламентарни групи, че са подкрепили единодушно предложението на Министерски съвет за въвеждането на извънредно положение заради заразата, което ще бъде в сила за страната ни до 13 април. Въпреки че подкрепи мярката, опозицията от БСП обърна внимание, че е време страната ни да помисли как да преодолее негативните икономически последици от COVID-19.

Предложението на Борисов предвижда в щаба да влязат излъчени от парламентарните групи експерти по финансови и икономически въпроси, както и ресорните министри в кабинета.

Ние днес лесно можехме да кажем стопанско-икономически мерки. Не съм го направил, защото очаквах подобно поведение на парламента. Второ – не е честно към следващо правителство, каквото и да е, тъй като остава сравнително кратко време до следващите парламентарни избори, да се вземат решение, с които мнозинството лесно да похарчи едни пари“, обърна се премиерът към лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това не отменя работата на министрите, но в една по-спокойна и делова обстановка да знаем с какви пари разполагаме, колко можем да похарчим. Когато актуализираме бюджета, да знаем, тази мазнинка на държавата как да я разпределим в следващото време“, заяви още Борисов пред депутатите.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ