Настилки, подчертаващи характера на всяко пространство, от SEMMELROCK

0

Централна градска част, гр. Лъки

   Местата, където хората се срещат да обменят идеи, търгуват или просто релаксират, в съчетание с всички улици, площади, пазари и паркове, всъщност оформят онова житейско пространство, което е сцената и катализаторът на нашия живот и ежедневна активност. Поради тази причина в днешно време се налага като изключително важно „разбирането“ за публичните пространства като основен фактор при изграждането и развитието на градската среда, който определя нейната балансираност, атрактивност, и не на последно място – адекватно устройство. Подборът на подходяща настилка при оформлението на заобикалящата ни жизнена среда оставя своя отчетлив отпечатък върху тези основни фактори. Това влияние може лесно да се измери, защото неговото пряко отражение в положителна посока е свързано с повишаването на икономическото и функционалното развитие на конкретното населено място, или обратното – с осезаемото понижаване на социалния статус и нивото на употреба на дадена зона. Изграждането на привлекателна среда практически е тясно свързано с подобряването на социално-икономическия статус на всяко пространство, било то градинката пред блока, кварталните улици, междублоковото пространство или пък селският площад, паркът, градската градина и т.н.

Централен площад, гр. Неделино

Тази връзка може лесно да се илюстрира чрез различни сфери на живота, но да вземем за пример имотния пазар – купувачите предпочитат „реновираните и добре изглеждащи райони“, за които са готови да заплатят по-висока цена, и обратното – „имоти“, намиращи се в райони с лоша визия, недобра инфраструктура и т.н., получават значително по-ниска оценка. Накратко казано, за да се постигне положителен краен резултат, при реализацията на всеки „частен“ или „публичен“ проект е изключително важно още във фазата на „идейния проект“ да се приложи правилен подход, който да не поставя естетическата стойност под доминацията на фактори като „цена“, „бързина“ и др., но от друга страна, задължително условие остава и изборът на оптималните не само като дизайн изделия, които да изпълнят функционалните специфики на терена. На пръв поглед – лесна задача, решението на която обаче обуславя усилията на всички участници в процеса от създаването до реализацията на всеки проект. Близкият контакт и консултациите при избора на най-подходящото решение за всеки казус е едно от основните предизвикателства пред служителите на „Земелрок Щайн унд Дизайн“ ЕООД, което донесе на компанията и ролята на водещ доставчик на цялостни решения за ландшафтно оформление. Изборът на подходящите изделия с гарантирано високо качество и естетическа стойност, завършен с подходящите аксесоари или цялостни системи от продукти, подходящи за зони с различна функционалност и оригинален облик, е основна цел при изготвянето на всяко предложение. Предимство при създаването на нови продукти за портфолиото на „Земелрок Щайн унд Дизайн“ ЕООД се дава на разработките, които осигуряват решения за наболели технологични проблеми или пък дават възможност за запазване на цялостния стил при зони, предназначени за различни натоварвания. Вече 10 години компанията предлага на българския пазар мултифункционални, иновативни и модерни продуктови системи, които далеч надхвърлят традиционното мислене и пренасят дейността й извън рамките на „производител на бетонови изделия“.

Ул. „ Водопада”, гр. Карлово

  За радост на целия екип на „Земелрок Щайн унд Дизайн“ ЕООД, в България за последните години стана „модерно“ инвеститорите (били те общински ръководства, частни компании, хотелиерски вериги или частни лица) да търсят в марката Semmelrock уникалното решение, което ще задоволи всички изисквания на проекта и в същото време ще импонира на техния вкус и ще изрази уникалната им идентичност. Затова в дългия списък с референтни проекти, олицетворяващи тази тенденция, са градове, като Карлово, Сливен, Пловдив, Велико Търново, Трявна, Търговище, Сливница, Нова Загора, Банско, Несебър, Септември, Лъки, Неделино, Белово, Рудозем, Свищов, Разград, София, Велинград, Плевен, Габрово и много други, а постигнатите резултати еднозначно свидетелстват в полза на твърдението, че настилката пряко влияе на атмосферата и може да изрази специфичното излъчване на всяко населено място.
Не е случаен фактът, че вече можем да говорим за „модерни тенденции“ в сферата на ландшафтното оформление и у нас. Усърдната работа за внедряване на най-модерните технологии при производството, съчетана с проучването на нуждите на професионалистите и търсенето на решения за различни проблеми, с които се сблъскват при изпълнението на проектите, както и допълнителните услуги, като професионални съвети, гарантираната техническа компетентност и съдействие от страна на служителите на „Земелрок Щайн унд Дизайн“ ЕООД, за всяко звено в процеса на създаване и реализация на един проект водят след себе си и лидерската позиция на марката Semmelrock и на българския пазар. Благодарение на богатата продуктова гама, от една страна, и от друга, на доверието на професионалистите, в лицето на архитекти, инженери, и не на последно място – на инвеститорите, можем да се похвалим, че настилките с марка Semmelrock са завършващият щрих в редица уникални публични проекти. За наша радост „Идеите за градина“, които Semmelrockstein+design предлага на своите почитатели всяка година, са вдъхновили и множество частни инвеститори за оформлението на тяхното любимо кътче. Изминалото десетилетие показа, че и на българския пазар Semmelrockstein+design е символ на коректен партньор, осигуряващ експертно обслужване и цялостни решения за проекти с различно предназначение, бюджет или стилистика.
Повече за компанията, продуктите или референтните обекти можете да намерите в сайта на компанията www.semmelrock.bg.

Централен площад, гр. Рудозем

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си