НАП въвежда по-сигурен интерфейс за плащания с банкови карти в интернет

0

От 30 март Национална агенция за приходите повишава сигурността при плащанията с банкови карти в интернет. От ведомството информират, че се въвежда двуфакторната идентификация при потвърждаване на плащането. Новият интерфейс за плащания към НАП ще е достъпен след 9 часа на 30 март. Картодържателите ще трябва да въведат както познатата динамична парола, така и 3Д парола, която се дава еднократно от обслужващата банка. 

Много от потребителите познават добре тази услуга, тъй като тя вече е въведена от повечето търговски банки с цел защита на всички интернет плащания на техните потребители.

От приходната агенция припомнят, че има нови изисквания по Директивата за платежните услуги на европейско ниво. И предупреждават, че между 8,30 и 9 часа на 30 март може да има затруднения при достъпа заради промяната.

Виртуалният ПОС на НАП е една от най-често използваните електронни услуги на приходната агенция. От създаването ѝ през нея са извършени повече от 1,2 милиона трансакции за над половин милиард лева. От началото на тази година са платени повече от 50 млн. лв.

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си