10 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

НАП въвежда по-сигурен интерфейс за плащания с банкови карти в интернет

От 30 март Национална агенция за приходите повишава сигурността при плащанията с банкови карти в интернет. От ведомството информират, че се въвежда двуфакторната идентификация при потвърждаване на плащането. Новият интерфейс за плащания към НАП ще е достъпен след 9 часа на 30 март. Картодържателите ще трябва да въведат както познатата динамична парола, така и 3Д парола, която се дава еднократно от обслужващата банка. 

Много от потребителите познават добре тази услуга, тъй като тя вече е въведена от повечето търговски банки с цел защита на всички интернет плащания на техните потребители.

От приходната агенция припомнят, че има нови изисквания по Директивата за платежните услуги на европейско ниво. И предупреждават, че между 8,30 и 9 часа на 30 март може да има затруднения при достъпа заради промяната.

Виртуалният ПОС на НАП е една от най-често използваните електронни услуги на приходната агенция. От създаването ѝ през нея са извършени повече от 1,2 милиона трансакции за над половин милиард лева. От началото на тази година са платени повече от 50 млн. лв.

 

 

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ