5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Напредва работата по проекта за Пречиствателна станция за отпадни води на Пловдив

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията. Когато тя бъде завършена, администрацията ще пристъпи към издаване на разрешение за строително-ремонтни работи.

Очакванията са през месец май ще бъде направена първата копка на обекта и той да бъде реализиран в посочения срок от 730 дни.

Пречиствателна станция е най-големият обект, който ще стартира тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лв. Той е част от първия етап на „Интегрирания проект за водите на град Пловдив “, който се финансира със 115 млн. лв. от ОП„Околна среда 2014-2020″.

Изпълнителят бе избран миналата годна след проведена обществена поръчка – ДЗЗД „ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“ – обединение от фирмите – ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

 

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ