26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Напредват ремонтите по капиталовата програма на Ловеч за над 26 млн. лева

Продължават ремонтите на пътя LOV – 2061 Йоглав – Тепава, които са част от капиталовата програма на община Ловеч. По трасето се работи в две направления – едното е аварийно укрепване на голямо свлачище, дейности за 59 524 лева. Другото е ремонт на целия път, част от общинската пътна мрежа, на стойност 300 000 лева, собствени бюджетни средства.

Този път беше проблемен, особено през зимата, а сега се оказва, че навремето е асфалтиран без да се слага основа и това е довело до тези пропадания, каза кметът Корнелия Маринова, по време на инспекция на обекта.

В момента една бригада разчиства трасето от надвиснали дървета и храсти, а друга подменя тръбите на водостоците. Част от тях са напукани и при вадене се смачкват и се налага да се подменят. Досега са разкрити три водостока, може да има още, информира геодезистът Цветозар Петков.

Дейностите започнаха на 27 септември 2021 г., като е въведена временна организация на движението по обходен маршрут. Строителните работи се извършват от фирма на „Трейс Груп Холдинг“ АД.

Друг обект от капиталовата програма е ремонт на пътя от разклона за Абланица до центъра на селото на стойност 298 000 лева. Участъкът вече е готов. Капиталовата програма има 99 позиции, включени са детски градини, къщи, преустройство на терена на бившата казарма, закупуване на техника и други. Общата сума е 26 337 208 лева, от които 20 651 196 лева са външно финансиране.

Related Articles

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ