21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Напредват дейностите по проекта за жп връзка между София и Скопие

Напредъка по изграждането на жп връзката между София и Скопие обсъдиха на работна среща генералният директор на „Македонски железници – Инфраструктура“ Фестим Халили и генералният директор на ДП „НКЖИ“ инж. Красимир Папукчийски.

Като абсолютен приоритет за изграждането на Коридор № 8 бе определено строителството на тунела на Деве баир, където всъщност минава границата между двете държави.

Междуведомствена експертна група от двете предприятия, в състава на която ще влязат инженери тунелно строителство, железен път, контактна мрежа и сигнализация, ще представи доклад за съответствие с европейските изисквания на изготвения от северно-македонска страна проект за изграждане на тунела до края на март. През април предстои нова работна среща между двамата генерални директори за анализ на резултатите и синхронизиране на всички бъдещи действия по строителните дейности.

Експерти от НКЖИ ще оказват и техническа помощ по конкретни проекти на македонските си колеги, свързани с европейско финансиране.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ