14 C
Пловдив
неделя, май 26, 2024

Най – после! Пускат автобусна линия от града до летище „Пловдив“

Възможността за придвижване с обществен превоз на пристигащите и заминаващите пътници на пловдивския аеропорт обсъдиха на работна среща представители на Областна администрация и екип на летището. Решението е създаване на нова автобусна линия с маршрут автогара „Родопи“ – летище „Пловдив“.

Идеята е новата линия да бъде редовна, с разписание, съобразено с пристигащите и заминаващите полети.

Осигуряването на обществен транспорт се налага спешно и поради заявените намерения от нискотарифната компания „Уиз еър“ за полети от и до Лутън, Дортмунд и Меминген, които се очакват от 3 ноември т.г. Така аеропортът ще обработва по 10 полета седмично, което означава около 6 000 пътници месечно. Като се добавят и очакваните зимни чартърни полети, нуждата от транспорт става все по-осезаема. Областният управител на Пловдив препоръча също летището да обяви конкурс за таксиметрови фирми по модела на летище „София“, с които да се допълни обслужването.

Въпросът с транспорта е актуален и след като преди броени дни бе огласено решение за вливане на летище „Пловдив“ към летище „София“. Очакват се около 30 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в подобрение на инфраструктурата, включително и за изграждането на карго терминал, с какъвто аеропортът в Пловив към момента не разполага, обяви Лъчезар Миленчев, изпълнителен директор на летище „Пловдив“.

 

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ