16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Най-големите великденски яйца от цветя в България красят Ямбол

Триметрови яйца от цветя красят Ямбол за наближаващия Великден. Те са най-големите флорални скулптури за празника в България, информират от администрацията в града. Само в една от фигурите са вложени за изработването й повече от 4000 червени и бели цветя.

Общо седем са големите великденски яйца, изработени от ямболски художници. Те по традиция са разположени пред сградата на Община Ямбол, а до тях се намира и заек, друг от символите на празника. Атрактивно щурче допълва пролетната украса.

Срещу сградата на пощата на улица „Георги С. Раковски“ в централната градска част е обособен цял празничен кът за снимки. Там се намират любимото на децата жълто пиленце и още един великденски заек.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ