25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Най-големите великденски яйца от цветя в България красят Ямбол

Триметрови яйца от цветя красят Ямбол за наближаващия Великден. Те са най-големите флорални скулптури за празника в България, информират от администрацията в града. Само в една от фигурите са вложени за изработването й повече от 4000 червени и бели цветя.

Общо седем са големите великденски яйца, изработени от ямболски художници. Те по традиция са разположени пред сградата на Община Ямбол, а до тях се намира и заек, друг от символите на празника. Атрактивно щурче допълва пролетната украса.

Срещу сградата на пощата на улица „Георги С. Раковски“ в централната градска част е обособен цял празничен кът за снимки. Там се намират любимото на децата жълто пиленце и още един великденски заек.

Related Articles

Започват ключови ВиК ремонти в Бургас

Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ ще работят заедно за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места. Действията бяха синхронизирани...

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ