15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Наемите на държавни и общински имоти намаляват

С оглед да се подпомогнат наемателите на държавни и и общински имоти по време на извънредното положение и два месеца след отмяната му, ще плащат по-малко.

Това важи за тези физически и юридически лица, които са намалили или преустановили дейността си в тези имоти заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Тази поправка записаха депутатите в промени в Закона за мерките и действията на извънредното положение по искане на ОП.

Въведените ограничителни мерки имат критични последици върху икономиката на страната, увеличаване на безработицата, увеличаване на дълговете на хората, намаляването на техните доходи и респективно на качеството на живот. В тази тежка ситуация за бизнеса и хората има нужна от целенасочена законодателна държавна подкрепа, мотивират се патриотите.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ