13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Над 2,1 млн. лв. са вложени за ремонт на пътя Камен – Горна Оряховица – Велико Търново

Над 2,1 млн. лв. са вложени в превантивния ремонт на участък от третокласния път Камен – Горна Оряховица – Велико Търново. За това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в писмен отговор на депутатски въпрос.

Министърът обяснява още, че е направен ремонт на малко над четири километров участък от пътя и освен за ремонтни дейности средствата са изразходени и за поставянето на ограничителни системи, пътни знаци и маркировка.

На въпрос на народен представител относно изграждането на обходен път на град Севлиево по направление на републикански път II-44 (о.п. Севлиево – Велико Търново) – Севлиево – Драгановци – Габрово регионалният министър отговоря, че Агенция „Пътна инфраструктура“ подкрепя община Севлиево за изграждането му и е отправила предложение до общината да възложи изработването на технически проект, по изработено от нея Задание за проектиране, съгласувано от АПИ, с което да се гарантира, че техническият проект ще отговаря на всички необходими изисквания за проектиране на път от републиканската пътна мрежа.

Към момента АПИ очаква да получи от местната власт задание за проектиране, което да съгласува и на база заложените технически изисквания в него да бъде обявена обществена поръчка за възлагане изработването на технически проект.

В отговора си Петя Аврамова подчертава, че след окончателното приемане на техническия проект трябва да бъде сключено Споразумение за съвместно сътрудничество за взаимна финансова и техническа подкрепа между община Севлиево и АПИ. Сключването на такъв вид споразумения за обекти, попадащи в регулационните черти на дадено населено място, е целесъобразен подход за тяхното реализиране и вече установила се практика, допълва регионалният министър.

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ