12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Наближава крайният срок за плащане на втора вноска данък за имоти и коли

1 ноември е крайният срок, след който изтича времето за заплащане на втората вноска от задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2021 г.

И тази година няма промяна в периодите за събиране на налозите, уточняват от службите за местни данъци и такси. Първата вноска бе до 30.06.2021 г, а втората е до 01.11.2021 г., напомнят от там.

Съгласно разпоредбата на чл.4, ал.2 и чл.9б от Закона за местните данъци и такси, невнесените в срок данъци и такси се събират заедно със съответните лихви за просрочие.

Задълженията могат да бъдат платени по един от следните начини – в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на дирекция „Местни данъци и такси” в съответния град.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ