28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Наближава крайният срок за плащане на втора вноска данък за имоти и коли

1 ноември е крайният срок, след който изтича времето за заплащане на втората вноска от задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2021 г.

И тази година няма промяна в периодите за събиране на налозите, уточняват от службите за местни данъци и такси. Първата вноска бе до 30.06.2021 г, а втората е до 01.11.2021 г., напомнят от там.

Съгласно разпоредбата на чл.4, ал.2 и чл.9б от Закона за местните данъци и такси, невнесените в срок данъци и такси се събират заедно със съответните лихви за просрочие.

Задълженията могат да бъдат платени по един от следните начини – в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на дирекция „Местни данъци и такси” в съответния град.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ