7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Наближават датите на форум “В света на старопланинската архитектура”

В света на старопланинската архитектура” 2021 ще се проведе на 6, 7 и 8 август, информират организаторите от сдружение „Мещра“, Регионален етнографски музей на открито “ ЕТЪР“ и КАБ.

Форумът представлява образователна програма, която цели да популяризира възрожденската архитектура и традиционното строителство с естествени материали. Подходяща е както за специалисти в сферата на архитектурата и строителството, така и за студенти и любители.

Обучението съдържа два модула – лекционен курс с разнообразни теми посветени на народната архитектура и нейното опазване, както и практически занимания с традиционни строителни техники и материали.

Събитието предлага на участниците всяка година различни теми и гост-лектори от България и чужбина.

Темата на образователната програма  за август 2021 година  е „Стълбата“. Заедно с основни понятия и техники за традиционно строителство с дърво, камък и глина, участниците ще могат да се запознаят и със специфични детайли и елементи на стълбата в народната и възрожденската къща .

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ