19 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Наближават датите на форум “В света на старопланинската архитектура”

В света на старопланинската архитектура” 2021 ще се проведе на 6, 7 и 8 август, информират организаторите от сдружение „Мещра“, Регионален етнографски музей на открито “ ЕТЪР“ и КАБ.

Форумът представлява образователна програма, която цели да популяризира възрожденската архитектура и традиционното строителство с естествени материали. Подходяща е както за специалисти в сферата на архитектурата и строителството, така и за студенти и любители.

Обучението съдържа два модула – лекционен курс с разнообразни теми посветени на народната архитектура и нейното опазване, както и практически занимания с традиционни строителни техники и материали.

Събитието предлага на участниците всяка година различни теми и гост-лектори от България и чужбина.

Темата на образователната програма  за август 2021 година  е „Стълбата“. Заедно с основни понятия и техники за традиционно строителство с дърво, камък и глина, участниците ще могат да се запознаят и със специфични детайли и елементи на стълбата в народната и възрожденската къща .

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ