Набират оферти за проектиране на основен ремонт на 172 км пътища във Великотърновско

0

Областното пътно управление във Велико Търново обяви обществена поръчка за технически проекти за основен ремонт на близо 172 км републикански пътища в областта. Прогнозната стойност на поръчката е 3 548 480 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 5 август т.г., съобщиха от АПИ.

Обществената поръчка включва седем обособени позиции:

В позиция 1 е проектирането на основния ремонт на 31,8 км от първокласния път Бяла – Плевен на територията на област Велико Търново. Това е едно от първокласните трасета, по което преминава основният трафик от София към граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 1″ при Русе.

В позиция 2 е проектирането на основния ремонт на 33,4 км от пътя Дебелец – Гурково през Прохода на Републиката.

В позиция 3 е изработването на технически проект за ремонта на 22 км от третокласния път Левски – Павликени – Керека.

В позиция 4 е изработването на технически проект за ремонта на 46 км от пътя Стражица – Полски Тръмбеш. В позиция 5 е проектирането на основен ремонт на 9 км от пътя Стеврек – Глоговец.

В позиция 6 е изработването на технически проект за ремонта на 12 км от третокласния път Стражица – Николаево.

В позиция 7 е проектирането при основния ремонт на 17 км от пътя Чешма – Кесарево.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи, подчертават от АПИ.

Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще бъдат избрани и изпълнителите на необходимите ремонтни дейности.

Целта на поръчката е да се осигури проектна готовност за цялостна рехабилитация на пътните участъци и реконструкция на пътното платно. Предвидени са локални ремонти, подмяна на асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътното платно чрез възстановяване на банкетите, канавките и водостоците. Планирано е проектирането на основен ремонт и на прилежащите големи съоръжения, мостове и др., допълват от пътната агенция.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си