18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Набират оферти за проектиране на основен ремонт на 172 км пътища във Великотърновско

Областното пътно управление във Велико Търново обяви обществена поръчка за технически проекти за основен ремонт на близо 172 км републикански пътища в областта. Прогнозната стойност на поръчката е 3 548 480 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 5 август т.г., съобщиха от АПИ.

Обществената поръчка включва седем обособени позиции:

В позиция 1 е проектирането на основния ремонт на 31,8 км от първокласния път Бяла – Плевен на територията на област Велико Търново. Това е едно от първокласните трасета, по което преминава основният трафик от София към граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 1″ при Русе.

В позиция 2 е проектирането на основния ремонт на 33,4 км от пътя Дебелец – Гурково през Прохода на Републиката.

В позиция 3 е изработването на технически проект за ремонта на 22 км от третокласния път Левски – Павликени – Керека.

В позиция 4 е изработването на технически проект за ремонта на 46 км от пътя Стражица – Полски Тръмбеш. В позиция 5 е проектирането на основен ремонт на 9 км от пътя Стеврек – Глоговец.

В позиция 6 е изработването на технически проект за ремонта на 12 км от третокласния път Стражица – Николаево.

В позиция 7 е проектирането при основния ремонт на 17 км от пътя Чешма – Кесарево.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи, подчертават от АПИ.

Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще бъдат избрани и изпълнителите на необходимите ремонтни дейности.

Целта на поръчката е да се осигури проектна готовност за цялостна рехабилитация на пътните участъци и реконструкция на пътното платно. Предвидени са локални ремонти, подмяна на асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътното платно чрез възстановяване на банкетите, канавките и водостоците. Планирано е проектирането на основен ремонт и на прилежащите големи съоръжения, мостове и др., допълват от пътната агенция.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ