Музейко гостува с две екоинсталации в хипермаркетите в Плевен

0

Интерактивни образователни инсталации, посветени на отговорното потребление на ресурсите, могат да видят плевенчани в хипермаркетите на известна верига в града. Магазините са домакин на пътуващата експозиция #ЗаеднодействайСМузейко, създадена от детски научен център „Музейко“ в партньорство с веригата. До края на март деца и родители ще имат възможност да разгледат инсталациите „Водата у дома“ и „Сортер за рециклиране“ и да научат любопитни факти за опазването на околната среда.

Модулът „Водата у дома“ акцентира върху това колко вода ползваме, ако докато си вземаме душ или си мием зъбите, не спираме кранчето и как мръсната вода се пречиства, преди да се върне в природата. Целта на инсталацията е да покаже голямото значение на малките ежедневни действия, насочени към намаляване на потреблението на ресурсите и въздействието ни върху околната среда.

Втората инсталация „Сортер за рециклиране“ разкрива по интересен и достъпен начин какво се случва с разделно събраните отпадъци и как те отново оживяват като суровини или нови продукти.

Двата модула от изложбата ще останат в Плевен до края на март, след което в града ще пристигнат други два от пътуващата експозиция – „Осветление“ и „Къде отиват играчките?“.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си