11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Музейко гостува с две екоинсталации в хипермаркетите в Плевен

Интерактивни образователни инсталации, посветени на отговорното потребление на ресурсите, могат да видят плевенчани в хипермаркетите на известна верига в града. Магазините са домакин на пътуващата експозиция #ЗаеднодействайСМузейко, създадена от детски научен център „Музейко“ в партньорство с веригата. До края на март деца и родители ще имат възможност да разгледат инсталациите „Водата у дома“ и „Сортер за рециклиране“ и да научат любопитни факти за опазването на околната среда.

Модулът „Водата у дома“ акцентира върху това колко вода ползваме, ако докато си вземаме душ или си мием зъбите, не спираме кранчето и как мръсната вода се пречиства, преди да се върне в природата. Целта на инсталацията е да покаже голямото значение на малките ежедневни действия, насочени към намаляване на потреблението на ресурсите и въздействието ни върху околната среда.

Втората инсталация „Сортер за рециклиране“ разкрива по интересен и достъпен начин какво се случва с разделно събраните отпадъци и как те отново оживяват като суровини или нови продукти.

Двата модула от изложбата ще останат в Плевен до края на март, след което в града ще пристигнат други два от пътуващата експозиция – „Осветление“ и „Къде отиват играчките?“.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ