20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

МРРБ ще съдейства за реализацията на инфраструктурни обекти в Шумен

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства според възможностите си за реализацията на инфраструктурни обекти в община Шумен. Това стана ясно на проведената среща на министър Виолета Комитова с кмета на общината Любомир Христов и зам.-кмета Боян Тодоров. В нея участваха също заместник-министрите Валентина Върбева и Захари Христов, Атанас Паскалев – съветник на регионалния министър, и Весела Начева – директор на дирекция „Търговски дружества и концесии“ в министерството.

Градоначалникът Любомир Христов информира екипа на министерството за извършено от общината проектиране за ремонт на надлез на републиканския път София – Варна. За реализацията му е подписано споразумение, по силата на което строително-монтажните работи на който ще бъдат изпълнени от Агенция „Пътна инфраструктура“. Министър Комитова посочи, че ще бъде потърсена информация за хода на процедурите в АПИ.

Поставен беше и въпросът за изграждане на обходен път до действаща в момента кариера за инертни материали в шуменския квартал „Мътница“, по който да преминават тежкотоварните автомобили, вместо през жилищния район, както е в момента. Предстои АПИ да определи най-подходящото място, където новото трасе ще се включва в съществуващата републиканска пътна мрежа, за да продължи реализацията на необходимите процедури за неговото изграждане.

На срещата беше повдигнат въпросът за ВиК проекта, финансиран от ОП „Околна среда 2014-2020“. Зам.-министър Върбева съобщи, че към момента няма информация за проблеми, които биха затруднили неговото изпълнение. Назначена е проверка на място за счетоводно и оперативно управление на процесите във ВиК Шумен. След приключването ѝ, резултатите ще бъдат публично обявени, информира още заместник-министърът.

 

Related Articles

Стартира международен конкурс за регенерация на индустриална зона в Румъния

Орденът на архитектите в Румъния (OAR), с подкрепата на Регионални камари Брашов, Ковасна, Харгита и Община Брашов, обявяват Международен конкурс за дизайн „RULMENTUL, BRAȘOV“....

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ