4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

МРРБ отпуска близо 20 млн. лв. за въздушни линейки

Държавата отпуска близо 20 млн. лв. за въздушни линейки. Парите ще бъдат от управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за доставка на хеликоптери за реакция при спешни медицински случай и кризи. Управляващият орган на Оперативната програма е одобрил проектното предложение на Министерство на здравеопазването.

С този проект за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по осигуряването на въздушен транспорт на пациенти в спешни състояния до приемно лечебно заведение, както и за нуждите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение предвижда и окомплектоване с необходимото медицинско оборудване и електронни системи за омуникация, навигация и управление. Ще се осигури и необходимото обучение на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

Related Articles

София: Завърши етап от реконструкцията на Централни хали

Емблематичните за София Централни хали ще отворят врати през пролетта на 2024 г., информират от чуждестранната верига, която придоби сградата и започна нейната реконструкция...

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ