26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Мостът над река Меричлерска край Димитровград вече е ремонтиран

Завърши ремонтът на моста над река Меричлерска при Димитровград на 272-ри км на път I-5 Стара Загора – Димитровград.

Възстановява се движението по ремонтираните 1,9 км от първокласния път, с което транзитният трафик ще се изнесе извън Димитровград, информират от АПИ.

Заради ремонтните дейности пътуващите по първокласния път към ГКПП „Капитан Андреево“ преминаваха през кв. „Изток“ на града.

Мостът над река Меричлерска е с нова пътна плоча, хидроизолация, асфалтобетонова настилка и дилатационни фуги, подменени тротоарни конзоли, нови парапети и ограничителни системи. Санирано е долното строене на моста.

Ремонтните дейности на общо 9 км от първокласния път продължават с изграждане на канализация в село Радиево, поради което срокът за завършването на обекта е до месец септември.

Related Articles

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ