14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

МОСВ финансира изграждане на еко кътове и детски площадки в Сливенско

11 населени места, 6 училища и 5 детски градини от община Сливен получават финансиране по проекти от обявения конкурс от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Той се провежда в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ с тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Финансиране до 10 хил. лв. ще получат селата Бинкос, Николаево, Селиминово и Желю войвода. Там се предвижда изграждане на спортни площадки с фитнес уреди на открито. Одобрени са проекти също на Блатец и Струпец, където предстои изграждане на детски площадки. И още – в Младово – спортна площадка, а в Малко Чочовени – възстановяване и озеленяване на зона за отдих и изграждане на спортна площадка. В Новачево ще бъде изградена зона за отдих, а в Самуилово и Ковачите ще се правят нови детски площадки.

Проекти с екологична насоченост и изграждане на изнесени кътове ще реализират шест училища на територията на община Сливен. Това са ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Камен, ОУ „Христо Ботев“ в с. Самуилово, ПГЕЕ „Мария Кюри“ и НУ „Васил Левски“ в Сливен, ОУ „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря.

Средства ще получат и няколко детски градини, участвали с проекти за екологичното възпитание сред децата. Одобрените проекти от училищата и детските градини ще бъдат финансирани със суми до 5 хил. лв.

 

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ