20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

МОСВ финансира изграждане на еко кътове и детски площадки в Сливенско

11 населени места, 6 училища и 5 детски градини от община Сливен получават финансиране по проекти от обявения конкурс от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Той се провежда в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ с тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Финансиране до 10 хил. лв. ще получат селата Бинкос, Николаево, Селиминово и Желю войвода. Там се предвижда изграждане на спортни площадки с фитнес уреди на открито. Одобрени са проекти също на Блатец и Струпец, където предстои изграждане на детски площадки. И още – в Младово – спортна площадка, а в Малко Чочовени – възстановяване и озеленяване на зона за отдих и изграждане на спортна площадка. В Новачево ще бъде изградена зона за отдих, а в Самуилово и Ковачите ще се правят нови детски площадки.

Проекти с екологична насоченост и изграждане на изнесени кътове ще реализират шест училища на територията на община Сливен. Това са ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Камен, ОУ „Христо Ботев“ в с. Самуилово, ПГЕЕ „Мария Кюри“ и НУ „Васил Левски“ в Сливен, ОУ „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря.

Средства ще получат и няколко детски градини, участвали с проекти за екологичното възпитание сред децата. Одобрените проекти от училищата и детските градини ще бъдат финансирани със суми до 5 хил. лв.

 

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ