19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Монументът „Света Богородица“ в Хасково вече е достъпен и за хора с увреждания

Община Хасково изпълни проект „Изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания към Монумент „Света Богородица“. Той е финансиран от Агенцията за хора с увреждания.

Основната цел е да се създадат предпоставки за активно включване на хората с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото придвижване. Извършен е монтаж на подемник, разположен на стъпалата непосредствено под Монумента.

Изграден е и малък подход в обхвата на тротоарното пространство към улица „Панорама“ за преодоляване на нивото до площадката на повдигателното съоръжение. Общата стойност е 40 468,66 лв.

Този проект е част от инвестиционните намерения на община Хасково за цялостно обновяване на пространството в подножието на Монумента „Света Богородица“.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ