21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в село Кичево, част от пътя Разград-Кубрат. Произведена е от българска фирма, специализирана за соларни автоспирки. Стойността на доставката и монтажа е 8700 лв. с ДДС.

Соларният панел на покрива на спирката захранва осветителните тела, които светят нощем. Токът от слънчевата батерия отива и към стандартен USB порт, чрез който може да се зареждат мобилни телефони.

При осигуряване на финансов ресурс от общинския бюджет ще бъде обсъдена възможността за монтиране на слънчеви автобусни спирки и в други населени места в общината.

Снимка: Община Разград

Related Articles

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ