20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Монтират 31 зарядни станции за електромобили във Варна

До седмица започва монтирането на 31 зарядни станции за електромобили в синята зона във Варна. В края на месец май бе подписан договора за поставяне на зарядни станции и за интелигентна система за управление. В момента се уточнява финалния дизайн на системата, обясни Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

За публично ползване са предвидени 22 зарядни станции, от които 10 ще бъдат в „синя зоня- център“, а 12 – в „синя зона- широк център“. Девет станции ще бъдат поставени за обслужване на 18-те служебни електромобила на общинското предприятие. Собствениците на електромобили паркират и зареждат безплатно в синята зона, напомни Младен Иванов.

Преди дни започна приемът на документи за локално платено паркиране за живущи и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от „синята зона – широк център“ във Варна. До момента документи са подали 410 граждани.

Вторият етап обхваща подзона 8 – включва и се ограничава от бул. „Сливница“, бул. „Осми приморски полк“, бул. „Цар Освободител“ и ул. „Пирин“; Подзона 9 – включва и се ограничава от бул. „Цар Освободител“, бул. „Осми Приморски полк“, бул.“Царевец“, бул. „Ген.Колев“, бул. „Чаталджа“,ул. „Братя Бъкстон“ и ул. „Битоля“; Подзона 10 – включва и се ограничава отбул. „Осми приморски полк“, ул. „Капитан Рончевски“, ул. „Васил Друмев“, бул. „Княз Борис I“ и бул. „Цар Освободител“.

„Извършваме проверка на поставените пътни знаци, на маркировката и рехабилитацията по улиците, включени във втория етап на „синята зона“. Ремонтните дейности не са приключили, продължаваме работа, като до въвеждането на зоната в началото на месец юли, всичко трябва да бъде изпълнено както трябва“, коментира Младен Иванов. Той допълни, че при получаване на сигнали от граждани се реагира незабавно, като изпълнителите отстраняват проблема за своя сметка.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ