9 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Монтират над 140 нови пътни знаци в района на Перник

Нова организация на движение ще бъде създадена на път I-6 в района на Перник. В участъка между пътен възел „Даскалово“ и пътен възел „Батановци“ през идната седмица ще започне монтирането на над 140 нови пътни знаци и табели, съобщиха от общинския пресцентър.

След окончателното поставяне на всички знаци ще бъде въведена максимална скорост от 80 км./ч. в отсечката от кръстовище „Кристал“ до пътен възел „Изток“, а максимално допустимата скорост в района на кв. „Бела вода“ ще бъде 60 км./ч.

Наред с пътните знаци за скорост ще бъдат поставени предупредителни знаци и указателни табели за населените места, квартали и публични обекти в града.

Пътният участък, наричан от перничани извънградска магистрала, е сред най-натоварените на територията на област Перник.

Общинската администрация призовава гражданите да шофират с повишено внимание, докато траят монтажните работи.

До пълното завършване на дейностите ще бъде валидна текущата организация на движение.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ