24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на двете общини са неправителствените организации – Сдружение „Технологичен институт по аквакултури” и Сдружение на интернет издателите. Участниците в проекта са направили анализ и оценка на законодателството за опазване на околната среда в двете държави и нормативната уредба на местно ниво. На тази база е изработен сравнителен анализ и планове за действие в двете общини, които включват добри европейски практики. До края на годината ще бъде създаден сайт с информация за проучванията, решенията и действията.

Успоредно и в двата града ще бъдат организирани 7-дневни летни лагери за 30 деца. В зелените училища те ще се запознаят с опазването на биоразнообразието и равновесието на природата – водите, почвата и въздуха.

Адъяман е градът център на провинция Адъяман. Разположен е в източната част на южна Турция на около 670 м надморска височина. Има население от 338 939 жители по данни от преброяването през 2008 г.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ