11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Модерна система ще измерва чистотата на въздуха в Кюстендил

Система за измерване на чистотата на въздуха ще бъде монтирана в най-скоро време в Кюстендил. Това съобщи заместник-кметът на общината Росица Плачкова по време на международния екофорум „Отговорен бизнес, отговорни домакинства, отговорни институции“.

Тя информира, че на територията на Кюстендил до този момент са се извършвали по четири пъти в годината такива измервания. Сега станцията ще бъде с постоянно присъствие – 365 дни и 24 часа в денонощието. Ще има екран, на който всеки ще може да види какви са показателите на въздуха, а таблото ще бъде монтирано на публично място, за да бъде достъпна информацията за всеки, уточни Плачкова.

Трябва да си дадем сметка, че нашата дейност и ежедневния ни ритъм на живот е една от предпоставките за замърсяване на въздуха и околната среда. Надявам се всеки да си направи оценка за ежедневните си дейности и да прецени какво би трябвало да направи, за да подобри състоянието на околната среда“, коментира още Плачкова.

Related Articles

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ