26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Модерна система ще измерва чистотата на въздуха в Кюстендил

Система за измерване на чистотата на въздуха ще бъде монтирана в най-скоро време в Кюстендил. Това съобщи заместник-кметът на общината Росица Плачкова по време на международния екофорум „Отговорен бизнес, отговорни домакинства, отговорни институции“.

Тя информира, че на територията на Кюстендил до този момент са се извършвали по четири пъти в годината такива измервания. Сега станцията ще бъде с постоянно присъствие – 365 дни и 24 часа в денонощието. Ще има екран, на който всеки ще може да види какви са показателите на въздуха, а таблото ще бъде монтирано на публично място, за да бъде достъпна информацията за всеки, уточни Плачкова.

Трябва да си дадем сметка, че нашата дейност и ежедневния ни ритъм на живот е една от предпоставките за замърсяване на въздуха и околната среда. Надявам се всеки да си направи оценка за ежедневните си дейности и да прецени какво би трябвало да направи, за да подобри състоянието на околната среда“, коментира още Плачкова.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ