30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Министър Шишков: Очаквам септември да e готов инвестиционния проект и разрешението за строеж на АМ „Русе – Бяла“

Въпреки, че сроковете за проектиране са до 2024-та година, очаквам през септември месец да има готов инвестиционен проект и да бъде издадено разрешение за строеж на част от магистралата „Русе – Бяла“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков пред ТВ „България он еър“.

„В момента от Агенция „Пътна инфраструктура“ са подгтотвили документацията за отчуждения по трасето“, съобщи още министърът и допълни, че са одобрени и Подробните устройствени планове, и обектът е обявен за национален.

Вече се строи в цялост и магистрала „Европа“, стана ясно от думите на министъра, който припомни, че до скоро тази магистрала е била строителен обект в частта си до ГКПП Калотина.

„Пуснахме шест километра до Калотина, до седем-осем дни най-вероятно ще бъде пуснато цялото движение“, информира още архитект Шишков.

Той подчерта, че за последните осем месеца служебният екип на МРРБ е одобрил Подробния устройствен план на магистрала „Европа“, тъй като такъв не е имало, успял е да процедира отчужденията на част от трасето и не на последно място е успял да издаде разрешение за строеж и за последния лот на аутобана.

До няколко месеца трябва да стане ясно одобрява или не Европейската комисия екологичните мерки за преминаването на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле. Министърът информира, че в момента се води кореспонденция по въпроса и всичко зависи от отговора на комисията.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ