20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Министър Шишков: Има напредък в строителството на интерконектора Гърция– България

Има напредък в строителството на интерконектора Гърция– България. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в началото на проверката на хода на строителните дейности на газоизмервателна станция Стара Загора.

В инспекцията участват и началникът на ДНСК Деляна Панайотова, както и областните управители на Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Министърът коментира, че всеки ден получава снимки и всеки ден следи, какви документи се дават, поддържа и непрекъснат контакт със строителите, проектантите и наздора, за да може обектът да бъде завършен възможно най-бързо. Все още не са получени всички документи, които МРРБ е поискало, за да се спечели време за въвеждането на интерконектора в експлоатация.

Той обърна внимание на факта, че разрешителното му за строеж е от 2017 година, но ускоряването на работата по него е в последния момент.

„Трябва да поддържаме темпото, което започнахме преди месец, за да може да осигурим газ навреме“, беше категоричен архитект Шишков. Той очаква съдействие от областните управители да съберат положителни становища от всички кметове на общини, през които минава обектът. Целта е, ако някъде би могло да възникне проблем, да бъде решаван предварително. „Строителят коментира, че до 10-15 септември ще бъдат готови. Надявам се от това, което ще видя днес, да бъда спокоен, че ще се случи така“, каза още регионалният министър.

Related Articles

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...

Стартира международен конкурс за регенерация на индустриална зона в Румъния

Орденът на архитектите в Румъния (OAR), с подкрепата на Регионални камари Брашов, Ковасна, Харгита и Община Брашов, обявяват Международен конкурс за дизайн „RULMENTUL, BRAȘOV“....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ