12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Министър Сандов се срещна с ръководителите на РИОСВ, басейновите дирекции и националните паркове

Вицепремиерът по климатични промени и министър на околната среда и водите Борислав Сандов днес проведе среща с ръководителите на 15-те Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ), четирите басейнови дирекции и трите национални парка.

Нулева толерантност към корупцията – това е основна цел на коалиционното управление и трябва да направим всичко възможно корупцията да бъде сведена до нула. Затова една от основните ни задачи в тази посока е да направим прозрачен процеса на работа в администрацията. Поел съм ангажимент и това е и мое верую – информацията, която не е търговска тайна и не е класифицирана по смисъла на законодателството, да бъде на видимо и лесно достъпно място на първа страница в уебсайта на всяка регионална инспекция, басейнова дирекция или дирекция на национален парк“, каза министър Сандов. Той поиска от директорите на регионалните структури към МОСВ всяко ведомство да обособи секция на заглавна страница, която ще е унифицирана и достъпна за всички граждани и за бизнеса.

От друга страна министър Сандов декларира готовност за това да бъдат съкратени административни процедури, което ще облекчи както служителите в отделните регионални инспекции, така и бизнеса. „Особено по процедурите за ОВОС има голяма натовареност на РИОСВ, затова ще предложим ново решение – ако имаме на дадена територия цялостна екологична оценка и е ясно какво може и какво не, то една част от внасяните инвестиционни намерения автоматично ще минават през процедурите. Искаме да въведем и направим административна и дигитална реформа, с която да облекчим бизнеса, да намалим бюрокрацията, а това вече е и борба с корупцията“, категоричен беше Борислав Сандов.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ