24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Министър Сандов се срещна с ръководителите на РИОСВ, басейновите дирекции и националните паркове

Вицепремиерът по климатични промени и министър на околната среда и водите Борислав Сандов днес проведе среща с ръководителите на 15-те Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ), четирите басейнови дирекции и трите национални парка.

Нулева толерантност към корупцията – това е основна цел на коалиционното управление и трябва да направим всичко възможно корупцията да бъде сведена до нула. Затова една от основните ни задачи в тази посока е да направим прозрачен процеса на работа в администрацията. Поел съм ангажимент и това е и мое верую – информацията, която не е търговска тайна и не е класифицирана по смисъла на законодателството, да бъде на видимо и лесно достъпно място на първа страница в уебсайта на всяка регионална инспекция, басейнова дирекция или дирекция на национален парк“, каза министър Сандов. Той поиска от директорите на регионалните структури към МОСВ всяко ведомство да обособи секция на заглавна страница, която ще е унифицирана и достъпна за всички граждани и за бизнеса.

От друга страна министър Сандов декларира готовност за това да бъдат съкратени административни процедури, което ще облекчи както служителите в отделните регионални инспекции, така и бизнеса. „Особено по процедурите за ОВОС има голяма натовареност на РИОСВ, затова ще предложим ново решение – ако имаме на дадена територия цялостна екологична оценка и е ясно какво може и какво не, то една част от внасяните инвестиционни намерения автоматично ще минават през процедурите. Искаме да въведем и направим административна и дигитална реформа, с която да облекчим бизнеса, да намалим бюрокрацията, а това вече е и борба с корупцията“, категоричен беше Борислав Сандов.

Related Articles

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...

Най-големият соларен парк в България е завършен

ВЕИ проектът на „Инерком“ в Априлци край Пазарджик завърши с инсталирането на повече от 834 000 фотоволтаични модула с общ капацитет 400 MW. Към...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ