7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Министър Лорер: 7 млрд. лв. по програма отиват в подкрепа на бизнеса

7 милиарда лева ще бъдат отделени по програма в подкрепа на бизнеса, съобщи министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

“7 млрд. лв. е стойността на цялостната програма на министерството, като средствата ще се разходват за период 7-10 години. С какви темпове ще става това, ще зависи от това как българската икономика ще успее да ги усвои”, обясни той. Министърът добави, че през юни се очакват първите пари по Плана за възстановяване и устойчивост, а през есента и старт на други оперативни програми.

“Френският президент Макрон заговори и за паневропейски план за възстановяване след украинската криза, така че може да имаме два плана”, каза още Лорер. По думите му програмите за иновации на българския бизнес се движат заедно с европейските като геополитическата ситуация засега няма ефект върху тях. Министърът успокои, че спирането на газа ще са сред последните инструменти от санкции срещу Русия.

Related Articles

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ