27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Министър Караджов: Да имаме нов Закон за инфраструктурата до края на лятото на 2022

Да им нов закон за инфраструктурата до края на лятото на 2022 г. иска регионалният министър Гроздан Караджов. Вече е възложил на експерти да работят по нормативния документ, за да може да е готов дори в края на юли. Сегашният закон, в сила от средата на 90-те години, не отговаря адекватно на нуждите на страната, коментира пред Нова тв министърът. Като пример Караджов сочи строителството на магистрала, за която били нужни шест години от идеята за изграждането й до началото на строителството, тъй като само екологичната процедура отнемала повече от година и половина.

Гроздан Караджов-министър на Регионалното развитие

С новия закон министърът иска да се съкрати подготвителната рамка преди строителството и тя да бъде няколко месеца, а не няколко години. Нужни са и конкретни срокове, в които всеки чиновник трябва да свърши работата си, за да може един проект да се движи възможно най-бързо, подчерта Караджов.

Състоянието, в което заварваме пътищата, е меко казано отвратително“

Така коментира състоянието на пътната инфраструктура министърът. И заяви, че усилията, които ще министерството ще хвърли през тази година, първо ще са, за да се оправят магистрали, първокласни и скоростни пътища. „След това ще се пренесем и към второкласните”, добави Караджов.

По повод войната в Украйна министърът е на мнение, че трябва да се помогне на страната.

„Ние трябва да помогнем по всеки един начин, по който Украйна поиска от нас“, категоричен е Караджов. Според него военната помощ не е най-важната в случая, а приемането на бежанците също е изключително голяма подкрепа

На актуалния въпрос по повод избора на нов управител на Българската народна банка, министър Караджов изрази спокойствие за бъдещето й.

По думите му и двамата кандидати – Андрей Гюров („Продължаваме промяната“) и Любомир Каримански („Има такъв народ“), са достойни и ще получат гласове от „депутати с различни цветове“.

Related Articles

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ